Daikin

 Стенни климатици, Подови климатици, Таванни климатици, Касетъчни климатици,                Канални климатици, Мулти сплит системи, Колонни климатици

История на Daikin

През 1924, Daikin Industries Ltd. е основана в Осака, Япония от Г-н Акира Ямада. Първоначално се произвеждат главно отоплителни системи за авиационната индустрия. Днес повече от 25 000 служители по света развиват, произвеждат и търгуват с висококачествените климатични системи в обществено-административния, промишлен и битов сектор. В Япония в момента Daikin Industries Ltd. заема водеща позиция на пазара за климатични системи.

 

images  

Left Right
 

Каталог климатици Daikin  

 

DAIKIN ЕВРОПА NV

През 1972 Daikin прави първата си стъпка в Европа – основана е DAIKIN EUROPE NV в Остенде (Белгия). От тогава дългогодишният професионален опит, последователните проучвания, иновационните технологии, добрите цени и отличното обслужване на клиентите направиха Daikin най-успешния и прогресивен производител на климатични системи както в Япония, така и в Европа. Има заводи в Белгия, Тайланд, Япония. Годишния обем на производство е около 20 милиона климатици.

За   DAIKIN

Daikin има световна репутация, базирана на почти 90 години опит в успешното производство на висококачествено климатично оборудване за промишлени, търговски и жилищни цели.

Защо DAIKIN

Защото гарантира изключителен комфорт. Посвещава се на технологично съвършенство, дизайн и перфектен климат. Продуктите на Daikin са в челните редици на ниска консумация на енергия. Непрекъснато се работи върху иновации за по – нататъшно намаляване на въздействието върху околната среда.

Качеството на Daikin

Качеството на Daikin, което предизвиква най – голямо уважение, произтича от прецизността на дизайна, производството и изпитанията, както и на след продажбеното обслужване. За тази цел, всеки детайл се подбира грижливо и се подлага на строги изпитания, за да се провери неговия принос за качеството и надеждността на продукта.

Целогодишен комфорт у дома

Основната цел на пълния климатичен контрол е да осигури оптимална целогодишна жизнена среда, а компания Daikin е експерт в изготвянето на специализирани решения за това. Без значение дали е за отделна стая или за целия дом, системата Мулти с нейните водещи на пазара инверторни и термопомпени технологии, може да бъде приспособена за осигуряване на желания резултат. Вътрешните тела са разработени за опростен монтаж и минимално използване на пространството, като те могат да съответстват и на интериора. Дайкин предлага решение, което комбинира климатизация с вентилация и овлажняване за пълен комфорт. Мистър Климат ООД предлага голямо разнообразие от климатици Daikin. Гаранцията на климатици Daikin e  36 месеца и не е обвързана със задължителна годишна профилактика.

Винаги под контрол, независимо къде се намирате

Термопомпите Daikin могат да се управляват от разстояние чрез онлайн контролер, който ви позволява да задавате и дори да програмирате температурата от всякъде като използвате вашия смартфон, таблет или сензорен екран. Затова можете да управлявате уреда, когато сте извън вашия дом, като осигурите оптимална климатизация, заедно с пестене на енергия. Съвместим с FTXZ-N, FTXG-LW/S, FTXS-K/CTXS-KQ FTXS-G, FTX-GV, FVXG-F, FVXS-F, FLXS-B.

ГРИЖА  ЗА   ОКОЛНАТА  СРЕДА

Климатиците подобряват вътрешния климат, като осигуряват приятни условия за работа и живот дори при най – суровите климатични условия. През последните години обаче, осъзнавайки необходимостта от опазване на околното среда, Daikin положи значителни усилия за ограничаване на отрицателните ефекти, свързани с неговото производство и работа. Като резултат от това, новото енергоспестяващо оборудване, комбинирано с новаторски техники на производство, намалява въздействието върху околната среда.

Ангажираност към околната среда

Грижата за околната среда е присъща за глобалната дейност на Daikin – от проектирането и производството до ежедневната дейност на работната му сила. Термопомпите на Daikin, в комбинация със собствено разработената инверторна технология, предлагат уникален вътрешен комфорт на отопление и ефективност на процеса.

Ефективност на термопомпата

Термопомпите могат да извличат топлинна енергия от външния въздух, дори през най – студените зимни дни. Системите на Daikin могат да осигурят комфортно и ефективно вътрешно отопление, както и да отговорят на точни изисквания за промишлено отопление и охлаждане.

Енергийно ефективно оборудване

Много новости в производството произхождат от грижата на Daikin за околната среда. Контролът на инвертора намалява времето за стартиране и променя производителността на компресора, за да съвпадне с точните изисквания за натоварване на системата. Също така, свързване с компресорни електродвигатели на Daikin за постоянен ток позволява на уредите на Daikin да получат най – високата оценка за енергийна ефективност на пазара. По подобен начин модерните компютъризирани контролни блокове постоянно осигуряват оптимална ефективност на системата и позволяват дистанционно наблюдение чрез интернет.

Намаляване на отпадните продукти

Daikin бе първият европейски производител на климатици, който получи сертификат ISO14001 за опазване на околната среда и сега всички заводи и филиали на Daikin са сертифицирани по същия начин. Политиката на компанията за безотпадно производство гарантира, че много от неговите продукти могат да се подлагат на вторична преработка, да се използват повторно или да се възстановят.

Вторична преработка на материали

Daikin подлага материалите на вторична преработка в естествения си ход на дейността. Например утайката, преработена от пречистените отпадъчни води, се използва при производството на цимент. Вторичната преработка на други типове отпадъчни продукти се подпомага и от инвестиции в опаковки за многократна употреба.

DAIKIN и новата гама BLUEVOLUTION 2016 г.

Системите за климатизация на дома от последно поколение са чисти, безшумни и енергийно ефективни, отличаващи се с добър външен вид и интелигентни технологии. Новата гама Bluevolution е разработена за максимално улеснение при ползване и ниски експлоатационни разходи, като същевременно създава здравословен климат в помещенията. Моделите за 2016 г. включват новата Daikin Emura, базирана на отличения с награди дизайн на своите предшественици и напълно нови вътрешни тела от серията FTXM и външни тела тип “мулти”.

Печелите повече, с по – малко потребление на енергия

Проектирана от Daikin в Европа за европейския пазар, новата гама Bluevolution за 2016 г. е с енергиен клас А+++ за максимална енергийна ефективност при отопление и охлаждане. Всички модели са оптимизирани за сезонна енергийна ефективност, като се отчитат местните климатични зони и сезонни температурни разлики през годината, за да осигурят още по – големи икономии на енергия чрез автоматични настройки на системата.

Авангардна конструкция

Практически безшумна при работа, гавата Bluevolution включва най – новите разработки в технологията за климатизация и теке осигурява оптимален комфорт. Сензори с интелигентно око автоматично регулират въздушния поток, за да сведат до минимум теченията и да намалят мощността, когато в помещението няма хора. Триизмерният въздушен поток осигурява равномерни температури в цялата стая.

Здравословен и безопасен климат у дома

Новата гама вътрешни сплит тела FTXM включва най – новата технология Flash Streamer на Daikin, която използва високоскоростни електрони за разграждане на алергени, миризми и бактерии, не позволява натрупване на плесен и вируси, като пречиства въздуха само за 10 минути – до три и половина пъти по – бързо от естествената вентилация. Тази технология се предлага и като част от Ururu Sarara – водещата сплит система на Daikin.

Интелигентно управление

За системи мулти сплит е възможно управление на максимум пет тела от една централизирана  система с жичен контролер или безжично чрез допълнително приложение, което позволява дистанционно управление. Телата могат да се предназначат за отделни зони и в зависимост от потреблението на енергия и да се наблюдава разхода на енергия за отопление и охлаждане. Същите управления се предлагат и за единични сплит системи.

Богата гама от продукти, базирани на хладилен агент с нисък GWP /Потенциал за глобално затопляне/

Като водещ производител на оборудване за ОВК, Daikin възприе изпреварващ подход при разработката на климатични системи, които оказват по – ниско вредно въздействие върху околната среда, като изборът на хладилен агент е ключов фактор в стремежа за намаляване на глобалното затопляне. Новата гама Bluevolution за 2016 г. използва хладилен агент R-32, който представлява алтернатива с по – ниско въздействие върху околната среда, осигуряваща на домакинствата достъпен комфорт и максимална ефективност. Безопасен при работа, той вече е напълно съвместим с новите разпоредби на ЕС за използване на хладилни агенти в домашни системи за климатизация, които трябва да бъдат въведени през 2025 г.

След въвеждането през 2013 г.  на Ururu Sarara – първата в Европа термопомпа “въздух – въздух” за жилищно приложение, която използва хладилен агент R-32, Daikin Europe заема челно място на пазара, благодарение на новите модели Daikin Emura и FTXM, като предлага на европейските клиенти най – богатата гама климатици с ниско въздействие върху околната среда и енергийно ефективни домашни климатици.

Монтажът на новата гама може да се извърши лесно, без нужда от подмяна на съществуващия тръбен път. Подмяна на по – стари системи, работещи с хладилен агент R-22, R407c или R410a, също е възможна, но изискво квалифициран монтажник.