Мобилни климатици

 

Мобилни климатици:

Тези модели са подвижни и пригодени лесно да се пренасят там, където са необходими. Те са подходящи за хотели и жилища, тъй като могат да се пренасят в различни стаи. Мобилността им е изключително важна за хората, които предпочитат да поддържат комфортен микроклимат с един климатик в офиса или на вилата.

Мобилните климатици могат да се настройват механично или с дистанционно управление. Работят на режим охлаждане, отопление и вентилация. Загряването на въздуха се осъществява с електрически нагревател. Обработеният въздух преминава през въздушен филтър преди да се подаде в помещението.

Мобилният климатик, състоящ се от един агрегат, представлява самостоятелна хладилна машина, която работи с рециркулационен въздух. Недостатък на този модел е големият шум, който се получава при работата му от компресора и вентилатора. Друг недостатък е топлината, която се отделя от гъвкавия въздухопровод / комплект с агрегата /, който отвежда навън топлия въздух, отделен от кондензатора. Въздухопроводът трябва да се свърже с отвор в стената, в комина или да се изведе през прозореца.