Mitsubishi Electric

Стенни климатици , Подови климатици ,  Касетъчни климатици , Канални климатици ,              Мулти сплит системи 

 

История на Mitsubishi Electric Историята на Mitsubishi Electric е историята за развитието на съвременна Япония. Компанията е основана през 1921г., когато Mitsubishi Shipbuilding Co. (в момента Mitsubishi Heavy Industries Ltd) създава Mitsubishi Electric Corporation със завода си в Кобе, Япония, за електрически мотори за презокеански плавателни средства.   oie_27111253aYPmM011 (1)      

През 30-те години на 20 век Mitsubishi Electric започва производство, инсталация и поддръжка на асансьори и ескалатори, както и производството на електрозахранващо оборудване. Компанията продължила да расте и да се разширява с бърза крачка и до 1960г. се издига като една от най-иновативните компании за производство на разнообразно електрическо оборудване в Япония. В началото на 60-те години компанията също така обръща внимание на екологично осъзнати производствени техники – години преди грижата за опазване на околната среда да се превърне в основен проблем.

През следващите две десетилетия компанията започва да се разширява в чужбина, като тя е иноватор в развитието на компютрите, напреднали системи за климатизация, автомобилна електроника, сателити, основаващи се на фотоелектрическа технология и създаване на енергия чрез атомно захранване.

От 1980г. до днес, скоростта, с която Mitsubishi Electric представя и подобрява тези пробивни технологии и продукти  в полза на обществото, индустрията и хората като цяло, е поразителна. Тези технологии включват първите в света широкообхватни LED екрани за спортни стадиони, най-големия CRT телевизионен екран за потребителския пазар, първия спираловиден ескалатор, антенната технология, която стои в основата на първата в света реклама за Интернет обслужване на полети и много други.

Днес Mitsubishi Electric е глобален гигант, оперирайки в 35 страни, с над 100,000 служители и консолидирани нетни продажби за повече от 32 милиарда долара /Годишен доклад 2007/.

Климатиците Mitsubishi Electric са известни с това, че разполагат с едни от най-тихите модели на пазара.

Мистър Климат ООД е дистрибутор на Климаком ООД – официален представител на Mitsubishi Electric за България.

Климатици Mitsubishi Electric