Altherma моноблок

Heat-Pump

Система “ моноблок “

Всичко, комбинирано в едно външно тяло

Като допълнение към сплит системите Daikin Altherma, Daikin въведе вариант”моноблок”, при който всички хидравлични части са поместени във външнототяло. В тази система водопроводите, вместо тръбите за хладилен агент,преминават на закрито от външното тяло, като така монтажът е много по-бързи лесен за монтажника.

Защита против замръзване на хидравличните части

За да се защитят тръбопроводите за вода от замръзване през зимата, е предвидена изолация за всички хидравлични компоненти, както и специален софтуер, който да задейства помпата и допълнителния нагревател, ако е необходимо.

Това не позволява температурата на водата да спадне под точката на замръзване и премахва нуждата от добавяне на гликол в тръбите за вода.

Daikin Altherma “моноблок” се предлага в следните варианти:

- само за отопление или отопление и охлаждане

- еднофазен или трифазен – 11 kW, 14 kW или 16 kW

Вграден електрически допълнителен нагревател като допълнително отопление по време на изключително ниски външни температури. Daikin Altherma “моноблок” е снабден с фабрично монтиран допълнителен нагревател 6 kW. Този нагревател може да се регулира на 3 kW (еднофазни уреди) или 2 kW (трифазни уреди) по време на въвеждане в експлоатация.

Спиралните компресори, монтирани в моделите “моноблок” Daikin Altherma (11 до 16 kW) са конструирани като компактен, здрав нискошумов уред, за да се гарантира оптимална работна надеждност (няма вентили и “суинг” технология) и ефективност (чрез нисък първоначален поток и постоянен коефициент на компресия). Технология, която вече е използвана при много термопомпи на Daikin.

Daikin Alterma
Daikin Alterma